Intuïtieve coaching voor kinderen en volwassenen

Lichtbij begeleidt mensen bij de ontwikkeling van hun bewustzijn. Dat klinkt misschien een beetje spannend en het lijkt misschien zwaar. Een beetje spanning is niet zo erg, dat hoort bij het avontuur! Zwaar is het niet. Op een lichte en liefdevolle manier kijken we naar je vraag of thema. De inzichten die je op kunt doen, en de vrijheid waarmee ik je die bied, maken dat zichtbaar kan worden wat gezien wil worden, je verder kunt waar je eerder vastliep, je trauma’s en pijnlijke ervaringen kunt helen, je meer in je lijf komt en je meer vrijheid en rust kunt ervaren in jezelf en in de dingen die je doet.

Coaching voor kinderen gaat grotendeels op dezelfde manier in zijn werk als coaching voor volwassenen. Onder ‘coaching voor kinderen‘ vind je informatie die specifiek gaat over het coachen van kinderen.

Online coaching

In verband met corona geef ik op dit moment ook online sessies. De sessies zien er inhoudelijk hetzelfde uit als de sessies in de stof. Het verschil is dat het met online sessies voor ons beiden iets harder werken is om de informatie in de stof te krijgen. Meestal is dit geen belemmering en werkt het prima. Bij complexere thema’s kan het soms beter zijn om fysiek in de stof af te spreken. Dit gaat altijd in overleg en kan op een veilige manier.

Voor wie?

De begeleiding kent geen beperkingen in het soort vraag of het thema. Het vraagt wel moed en de bereidheid naar jezelf te kijken en zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor je ontwikkelproces. Jij bepaalt zelf je vraag, en ook wat je met de inzichten doet. Jij kiest je pad, ik licht je onderweg een beetje bij. Dit is het meest liefdevolle wat je voor jezelf kunt doen en het kan je een heleboel meer lichtheid in je leven opleveren.

Voor het soort vraag zou je kunnen denken aan inzicht willen in een vraag of thema of iets willen veranderen in je leven.

Mogelijke thema’s zijn bijvoorbeeld

 • Angstklachten
 • Moeite hebben met grenzen aangeven
 • Het moeilijk vinden om met emoties of seksualiteit om te gaan
 • Piekeren, concentratieproblemen, spanningsklachten, veel in je hoofd zitten
 • Vrijheid willen ervaren om met bepaalde situaties om te gaan
 • Een gevoel van leegte
 • Afstand ervaren tot jezelf, je lichaam en de wereld om je heen
 • Pijn of verdriet
 • Omgaan met traumatische ervaringen of nare gebeurtenissen in je leven
 • Vrijheid willen ervaren om je eigen pad te kiezen op je eigen manier
 • Vragen over werk, inkomen en geld
 • Relaties of situaties waarin je verstrikt lijkt te zitten
 • Onbegrepen lichamelijke klachten
 • Situaties, gevoelens of gedragspatronen waar je last van hebt en die steeds terug lijken te komen
 • (Omgaan met) bewustzijn, fijngevoeligheid, hsp/hooggevoeligheid, paranormale verschijnselen

De begeleiding is ook zeer geschikt voor (jonge) kinderen (en hun ouders) en mensen met bijvoorbeeld autisme of ADHD.

Ook als je zelf begeleider bent, bijvoorbeeld in de zorg, het onderwijs of de ggz, kan het zijn dat je vragen hebt over hoe je het beste met bepaalde situaties om kunt gaan, wat maakt dat je met bepaalde situaties of cliënten moeite hebt, of hoe je in moeilijke situaties het beste bij jezelf kunt blijven. Ook dan ben je van harte welkom bij Lichtbij.

Onder ‘uitgelichte thema’s‘ vind je over een aantal onderwerpen meer informatie.

Kosten

Je ontwikkeling vraagt naast moed en bereidheid ook een bepaalde financiële investering. De standaardprijs voor een sessie is 75 euro. Een goede prijs ondersteunt je ontwikkeling en voor de meeste mensen ‘klopt’ dit bedrag. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat dit bedrag te hoog of te laag voor je is. In dat geval kan ik, met jouw toestemming, je energie lezen om tot een prijs te komen die bij jouw situatie past.

Coaching in Haren en Groningen