Opgroeien tot jezelf

Kinderen zijn jonge mensen. Ik ga er vanuit dat alle mensen met een doel, een intentie, een bestemming, aan hun leven beginnen en dat ze een bepaalde kracht meenemen om die intentie te manifesteren. Die kracht zie ik als een unieke manier om de wereld waar te nemen en een unieke manier om te creëren in deze wereld.

Ik zie dus ieder kind als een uniek mens met een eigen levensdoel en een eigen kracht en dat is ook hoe ik hen coach of begeleid. Het is mijn intentie om de mensen, of ze nou jong of oud zijn, die naar mijn praktijk komen op zo’n manier te begeleiden dat ze volledig vrij zijn om zichzelf te zijn. Daarvoor gebruik ik mijn hart en mijn intuïtie en ook een beetje mijn kennis en verstand. Ik kijk wie het kind werkelijk is en wat het nodig heeft om op te groeien tot zichzelf.

Coaching

Als een kind belemmeringen ervaart in zijn leven of als het niet lekker in zijn vel zit, begeleid ik tijdens een of meerdere coachsessies het kind en/of de ouders bij het opsporen én opruimen van die belemmering. Daarnaast kunnen we kijken waar de kracht ligt van het kind en hoe het die aan kan spreken.

Wat betreft leeftijd of thema waarmee je terechtkunt bij Lichtbij zijn er geen beperkingen. Wel vraagt de coaching, vooral voor ouders, bereidheid om naar jezelf te kijken. Bij kinderen is die bereidheid er vaak van nature wel, die hangt samen met hun verlangen om te leren en zich te ontwikkelen.

Ouders

Ook kan het zijn dat je als ouder vragen hebt over hoe je het beste met bepaalde situaties om kunt gaan, wat maakt dat je met bepaalde situaties of gedrag van je kind moeite hebt, of hoe je in moeilijke situaties het beste bij jezelf kunt blijven. Ook dan ben je van harte welkom bij Lichtbij.

Voorbeelden van mogelijke thema’s:

 • Angstklachten
 • Moeite hebben met grenzen aangeven
 • Het moeilijk vinden om met emoties om te gaan
 • Piekeren, concentratieproblemen, spanningsklachten, veel in je hoofd zitten
 • Pijn of verdriet
 • Omgaan met traumatische ervaringen of nare gebeurtenissen
 • Onbegrepen lichamelijke klachten
 • Situaties, gevoelens of gedragspatronen waar het kind last van heeft en die steeds terug lijken te komen
 • (Omgaan met) bewustzijn, fijngevoeligheid, hsp/hooggevoeligheid, paranormale verschijnselen
 • Baby’s, peuters of kleuters die niet lekker in hun vel lijken te zitten
 • Kinderen met (een vermoeden van) autisme of ADHD die niet lekker in hun vel lijken te zitten

Kosten

Voor kinderen geldt net als voor volwassenen en standaardprijs voor een sessie van 75 euro. Een goede prijs ondersteunt je ontwikkeling en voor de meeste mensen ‘klopt’ dit bedrag. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat dit bedrag te hoog of te laag voor je is. In dat geval kan ik, met jouw toestemming, jouw energie en die van je kind lezen om tot een prijs te komen die bij jullie situatie past.

Coaching voor kinderen in Haren en Groningen