Coachsessie

Als inzicht in het menselijk systeem samengaat met onvoorwaardelijke liefde, kunnen mensen hun eigen waarheid ontwikkelen

Voor wie?

De begeleiding is voor mensen die behoefte hebben aan inzicht in zichzelf, die zich willen ontwikkelen en hun eigen waarheden willen onderzoeken. Mensen die weten dat het anders kan, maar niet precies weten hoe. Mensen die de behoefte hebben om zich vrij te voelen om hun eigen leven te leven maar wie dat om de een of andere reden niet lukt. Als je uit wilt zoeken wat die reden is, wat je nou eigenlijk precies wilt doen met je leven en hoe je dat kunt doen en als je je thuis wilt voelen in jezelf, in je leven en op aarde, ben je van harte welkom bij Lichtbij.

Voorbeelden van specifieke klachten of thema’s waarmee je bij Lichtbij terechtkunt:

– Angsten of angststoornissen

– Onzekerheid of faalangst

– Concentratieproblemen, onrust, overprikkeling

– Vermoeidheid

– Overgevoeligheid

– Je ongelukkig of depressief voelen

– Je afgesloten of gevoelloos voelen

– Moeilijk om kunnen gaan met emoties als boosheid of verdriet

– Het idee dat je vastzit of vastloopt

– etc.

De begeleiding kan een mooi alternatief of een waardevolle aanvulling zijn op de zorg die geboden wordt vanuit de reguliere geestelijke gezondheidszorg.

Hooggevoeligheid/hoogsensitiviteit/HSP

Mensen die heel fijngevoelig zijn weten vaak niet hoe ze dit moeten hanteren, waardoor ze er last van hebben en bijvoorbeeld snel overprikkeld raken, zich angstig of onzeker voelen of niet goed in hun lijf zitten. Het herkennen en erkennen van een grote fijngevoeligheid kan hierbij al heel veel ruimte geven. In de begeleiding kan gekeken worden wat precies maakt dat je last van je fijngevoeligheid hebt, en in de training kunnen handvatten geboden worden om je gevoeligheid te hanteren, waardoor je weer kracht en vrijheid kunt ervaren.

Autisme/ADHD

Mensen met autisme of AD(H)D (of een aanverwant label) lijken in hun energie erg op de mensen met hooggevoeligheid en hebben vaak te maken met dezelfde moeilijkheden.

Hardnekkige psychische klachten

De begeleiding is ook erg geschikt voor mensen die last hebben van psychische klachten of trauma’s, en die daar maar moeilijk vanaf komen. Soms heb je al van alles geprobeerd binnen de reguliere geestelijke gezondheidszorg maar blijven je klachten steeds maar terugkomen. En soms heb je het gevoel dat je iets mist in de reguliere ggz of wil je je probleem op een andere manier aanpakken. De begeleiding kan dan net die inzichten bieden die je de ruimte geven die je nodig hebt om weer verder te kunnen. Daarnaast kunnen we van specifieke procedures gebruik maken waarmee je blokkades op kunt ruimen om nog meer ruimte te creëren.

Kosten

Als je geïnteresseerd bent in de begeleiding en meer informatie wilt, ben je van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek van ongeveer een uur. We zullen dan kennismaken en ik kan je dan wat meer over mijn werkwijze vertellen. Ook kunnen we alvast kijken of we je vraag helder kunnen krijgen en hoeveel sessies er ongeveer nodig zullen zijn. Een sessie duurt gemiddeld 1,5 uur en kost €75. Het aantal sessies dat nodig is varieert. Sommige vragen kunnen in een tot drie sessies beantwoord worden en voor sommige vragen zijn wat meer sessies nodig. Dit kan met de complexiteit van de vraag te maken hebben, maar het kan ook zijn dat er zich een nieuw thema aandient en je ervoor kiest om hiermee verder te gaan.

Ik wil graag iedereen begeleiding op maat kunnen bieden en daar hoort ook een juiste prijs bij. Als €75 voor jou een te hoog of juist een te laag bedrag is, maar je hebt wel behoefte aan begeleiding, dan mag je altijd contact met me opnemen. Dan bespreken we samen de mogelijkheden.