Hee, tof dat je er weer bent!

Ga je mee op avontuur? Wil je vrijheid ervaren? Wil je je eigen waarheid kiezen en meester zijn over je eigen levensverhaal? Wil je je eigen klank laten horen in deze mooie gekke wereld? Ja? Ok, dan gaan we!

Je lichaam als instrument

Het eerste wat je nodig hebt is je lichaam. Dat klinkt misschien niet heel spannend of exotisch maar het is wel essentieel. We gaan wel kijken naar je energie, je ziel, naar jouw wensen en verlangens, maar dat gaan we doen vanuit het lichaam en niet door de energie in te zweven.

Je lichaam is namelijk je instrument. Het is dat onderdeel van jouw systeem dat zich in de derde dimensie bevindt, of ‘de stof’. En door jouw lichaam, kun je jezelf en de wereld om je heen voelen. Als je geen lichaam had, zou je niet in de stof zijn. En even terug geredeneerd; blijkbaar wilde je jezelf in de stof ervaren, als mens, anders had je vast niet voor dit aardse lichaam gekozen.

Je lichaam is dus vrij essentieel als je jezelf uit wilt drukken in de stof. Als je wilt creëren en vrijheid wilt ervaren. Als je jouw unieke klank wilt laten horen, heb je een instrument nodig en dat instrument is je lichaam.

Je eigen muziek

Stel je voor dat je heel graag muziek wilt maken. Je wilt een liedje spelen, jouw eigen liedje. Dan heb je een muziekinstrument nodig. Laten we er voor het verhaal even vanuit gaan dat je een saxofoon kiest als instrument en dat je een vet jazzy liedje wilt spelen. Stel dat je om wat voor reden dan ook, niet op de saxofoon blaast. Dan komt er geen muziek uit, en voel je je niet vrij. Stel dat je om wat voor reden dan ook een mars of een popliedje speelt, dan voel je je niet vrij. Stel dat je wel jazz speelt, maar niet jouw liedje, of niet op jouw manier. Dan voel je je niet vrij. Dan speel je niet je eigen liedje.

Maar wat je ook doet, als je het verlangen voelt om een liedje te spelen, stap één is het kiezen van een instrument en je daarmee verbinden. Pak je je saxofoon en begin je gewoon te blazen, dan komt je eigen liedje vanzelf. Stap één om vrijheid te ervaren is dus je eigen lichaam.

Ademhaling

Je instrument dus, je lichaam. In het voorbeeld heb ik niet voor niets voor een blaasinstrument gekozen. Bewust ademhalen is namelijk een manier om je te verbinden met je lichaam. Probeer maar eens.

Zoek een rustig plekje waar je niet gestoord wordt en doe je ogen even dicht. Word je dan bewust van je ademhaling. Probeer er nog niets aan te veranderen, neem het alleen even waar. Is je ademhaling rustig of snel? Adem je hoog in je borst of laag in je buik? Is het regelmatig of hapert het een beetje? Neem het waar en laat het even zo zijn.

Door je aandacht is er wellicht al iets veranderd. Misschien werd je er zenuwachtig van en versnelde je adem of misschien ontspande je en werd je adem wat dieper.

Kijk nu eens of je dit bewust kunt sturen. Probeer je inademing iets langer te maken en je uitademing ook en blijf een tijdje zo doorademen. En kijk ook of je vanuit je buik kunt ademen. Laat je buik bol worden op je inademing en plat op je uitademing. Adem een tijdje door en voel hoe dat voelt.

Welkom in je lichaam.

Categorieën: Bewustzijn