Meditatie in Groningen en omgeving

Meditatie is er in vele vormen. Er bestaan veel verschillende ideeën over meditatie en verschillende mensen beoefenen meditatie met verschillende intenties. De verschillende vormen hebben met elkaar gemeen dat het gaat om een oefening in het bewust besturen van je aandacht, dat het je ontspant, zodat je los kunt laten wat je niet meer nodig hebt.

Bij de meditaties die ik aanbied maak ik gebruik van klank en muziek, van stilte, van de energie van de groep en van geleide visualisaties. Daarmee bied ik mensen de mogelijkheid om zichzelf en de wereld te ervaren vanuit hun hart.

Meditatie is dus niet het doel maar een middel. Een vorm om een bepaalde ervaring te kunnen hebben. In dit geval dus de energie van het hart, die je kunt voelen doordat je je aandacht daar bewust naartoe leert sturen. Wat je zou kunnen ervaren bij de meditaties is:

  • Rust en ontspanning
  • Ruimte voor je eigen ideeën en verlangens
  • Een plek om te helen
  • Verbinding met jezelf, je lichaam, de aarde, de kosmos en de mensen om je heen
  • Inzichten in bepaalde thema’s
  • Inspiratie
  • Onvoorwaardelijke liefde en vrijheid

Er zal gebruik gemaakt worden van verschillende manieren om je te ontspannen, in je lijf te komen en je te verbinden met je omgeving. Technieken om je aandacht bewust te sturen dus. Door regelmatig te komen mediteren, kun je je deze technieken eigen maken zodat je ze in je dagelijks leven ook zelf toe kunt passen, net als de inzichten en ideeën die je op kunt doen.

Klankschaalmeditatie

Naast de geleide meditaties (waarbij ik ook gebruik maak van klank), geef ik ook op verschillende locaties klankschaalmeditaties. Afgezien van een korte inleiding en afsluiting praat ik dan niet, maar kun je genieten van de prachtige klanken van kristallen klankschalen, afgewisseld met andere instrumenten.

De harmonie van de klankschalen, brengt je bij de harmonie in jezelf en de harmonie die je kunt ervaren met je omgeving. Daarom zijn de klankmeditaties ook bijzonder geschikt als verbindend element op (spirituele) evenementen, in teams of bijvoorbeeld winkels.

Waar en wanneer?

Kijk voor locaties, tijden en data op de agenda. Ben je voor je bedrijf, winkel of evenement op zoek naar een klankmeditatie, klankconcert of klankbad op maat? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden.