Geleide meditatie in Groningen en omgeving

Tijdens de geleide meditaties maak ik gebruik van verschillende manieren om je te ontspannen, in je lijf te komen en je te verbinden met je omgeving. Technieken om je aandacht bewust te sturen dus. Door regelmatig te komen mediteren, kun je je deze technieken eigen maken zodat je ze in je dagelijks leven ook zelf toe kunt passen, net als de inzichten en ideeën die je op kunt doen.

Opbouw geleide meditatie

Een geleide meditatie bestaat uit een inleiding, de kern en een slot. Tijdens de inleiding doen we een grondingsoefening. Een oefening om je met de aarde en met je eigen lichaam te verbinden. De kern bestaat uit een geleide visualisatie over een bepaald thema. Dit kan een verdieping zijn van de grondingsoefening, bijvoorbeeld door met energiedoorstroming, ademhaling of de verbinding met aarde en kosmos te werken. Allerlei andere thema’s zijn ook mogelijk maar altijd gaat het om een oefening in het besturen van je aandacht en het ervaren van de energie van het hart. Soms gaan we nog een stapje verder en is er ruimte voor het opruimen van een blokkade of het in harmonie brengen van (tegengestelde) krachten. Het slot van de meditatie staat meestal in het teken van het ervaren van de verbinding met de groep. Na afloop is er tijd om even na te praten.

Geleide meditatie met klank

Ik maak graag gebruik van klank, vooral bij meditaties, omdat klank je heel gemakkelijk bij je gevoel kan brengen. Tijdens de geleide meditaties zal ik dan ook altijd wel een of meerdere klankschalen, belletjes of mijn shruti box bij me hebben om de meditatie te ondersteunen.

Waar en wanneer?

Voorlopig zullen de groepsmeditaties voornamelijk online plaatsvinden. We komen dan in kleine groepjes samen zodat er ook nog ruimte is voor het uitwisselen van ervaringen of het stellen van vragen. Ook de cursus ‘Meditatie voor beginners’ zal voorlopig online plaatsvinden. Meer informatie over deze cursus vind je onder het kopje ‘Meditatie voor beginners’.

Kijk voor locaties, tijden en data op de agenda. Ben je voor je bedrijf, winkel of evenement op zoek naar een klankmeditatie, klankconcert of klankbad op maat? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden.