Over Rozanne

Ik ben Rozanne Ebenau. Ik ben in dit leven mens en ik leef op aarde. Ik vind het hier prachtig en tegelijkertijd word ik soms verdrietig van wat we als mensen elkaar en onze aarde allemaal aandoen. Ik heb mijn eigen kijk op de wereld, ik neem van alles waar en ik wil dat graag begrijpen, zowel het waarnemen zelf als datgene wat ik waarneem. Ik voel me ook vaak een beetje anders dan andere mensen, ik houd er soms wat andere ideeën op na en mijn waarnemingen en ervaringen hebben vaak een wat andere vorm dan die van andere mensen. En dat is ok.

Ik houd ook heel erg van muziek. Muziek is een vorm waarin ik de soms vreemde dimensies van mijn innerlijke ervaring kan uitdrukken in de stof.

Opleiding en ervaring

Vanuit mijn natuurlijke nieuwsgierigheid ben ik via de studie scheikunde bij de studie psychologie terechtgekomen en daarna via een baan in een tbs-kliniek en een bijstandsuitkering bij een opleiding tot intuïtief begeleider. Daar ontdekte ik dat de wereld voor mij eindelijk begon te kloppen door het rationele van de wetenschap te combineren met mijn gevoel en het ‘weten’ in mezelf waarvan ik altijd al wist dat het er was maar waar ik nooit iets mee heb gedaan. Alles begrijpen kon ik niet alleen met mijn verstand, ik had er mijn intuïtie en vooral mijn gevoel voor nodig.

Na een baan in een andere tbs-kliniek en een baan in een woonvoorziening voor jongeren met autisme werd het me duidelijk dat ik echt volgens mijn eigen visie op mijn eigen manier wilde werken, een werkvorm waarin ik me thuis voel. En zo ontstond Lichtbij.

Lichtbij

Als intuïtief begeleider en psycholoog met een grote liefde voor mensen en de aarde begeleid ik mensen op een zachte en liefdevolle manier bij het ervaren van zichzelf en het bewust leren voelen.

Visie

Mijn visie is dat het ervaren van bestaansrecht, voelen en verbinding maken met onszelf, elkaar en de aarde belangrijke stappen zijn in het creëren van een veilige, gezonde en duurzame wereld waarin we onszelf kunnen zijn en ons op een natuurlijke manier kunnen ontwikkelen.